Informacije


 

Generalne informacije za iznajmljivanje rent a car vozila u Beogradu

Opšti uslovi rent a car Beograd

 

Depozit: 


Za iznajmljivanje rent a car vozila obavezan je depozit - autorizacija kreditne kartice ( Viza,Master Card, American Express ). Minimum 300.00 € za kategoriju vozila B,B+: 400.00 € za kategorije C,CA,C+,D+: 500.00 € za kategorije F, FA, Esw; 700.00€ za kategorije GD,GDsw,VD. Sve autorizacije se vrše u RSD, bilo da se radi o domaćim ili stranim kreditnim / debitnim karticama*.

Važno: Oslobađanje autorizacije - predautorizacije, period blokade sredstava zavisi od matične banke klijenta, i vrste kreditne - debitne kartice, molimo da kontaktirate vašu, matičnu banku za detaljnu informaciju.

 

Najam - iznajmljivanje automobila se plaća unapred, prilikom preuzimanju vozila.Gorivo: 

Gorivo potrošeno tokom rentiranja plaća zakupac. Gorivo nije uključeno u cenu najma auta. Šteta na vozilu prouzrokovana korišćenjem neodgovarajućeg goriva se naplaćuje 100% od zakupca.

Saobraćajne kazne: Kazne za prekršaje tokom iznajmljivanja automobila  su isključivo odgovornost zakupca. Usluga plaćanja parkinga i saobraćajnih kazni se ne naplacuje dodatno.

Prava i obaveze u slucaju sudara ili stete na vozilu (CDW): Rent-a-car vozilo je osigurano od a) autoodgovornosti, b) kombinovano kasko osiguranje ( sa relativnim i apsolutnim ucescem ). Apsolutno učešće koje plaća zakupac je u visini depozita naznačenog na ugovoru o najmu ( 300-700 eur), a relativno učešće iznosi 10% od procenjene štete na vozilu od strane zvaničnog servisa ili osiguravajuće kompanije. Rent a car agencija, odnosno osiguravajuća kompanija imaju  pravo da povećaju procenat relativnog učešća klijenta do 100%  ukoliko je do štete došlo kao posledica prekoračenja dozvoljene brzine, ne prilagođene brzine i kršenja saobraćajnih propisa, vožnje u alkoholisanom stanju i ostalim sličnim prekršajima. 

Zakupac iznajmljenog vozila može da izbegne ovu odgovornost plaćanjem CCI ( dodatno osiguranje / complete cover insurance ) uz uslov da šteta nije pričinjena kršenjem SRB Saobraćajnih pravila i zakona. Svaka šteta na unutrasnjosti iznajmljenog vozila, gumama, donjem postroju automobila, ključevima od kola i alarmu NIJE pokrivena CDW osiguranjem, i u slucaju gubitka ili štete zakupac plaća 100% od cene.

Dodatno osiguranje ( CCI) - 100% kasko

 

Dodatno osiguranje ( CCI ) se plaća posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti za štetu na vozilima, plaćanjem min. 75.00 Eur+Pdv, po najmu za sve AB,B,C i CA grupe vozila i  za grupe D, DA, F, FA, Fsw min. 95.00 Eur + Pdv i za grupe G, GA, Gsw, V, Vd, Vd+ iznosi 115.00 € plus 20% Pdv, po najmu do 30 maks.dana. Važi za jednu prijavu štete (jedan štetni događaj uz obavezan policijski zapisnik ukoliko je šteta veća od 24.000 rsd ili 200.00 eur). Važi za jednu prijavu štete (jedan štetni događaj) tokom perioda najma do 30 dana.

Najmodavac  nije obavezan da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti rent-a-car automobil svojom krivicom. 

 

Krađa vozila: 

U slucaju krađe rentiranog automobila zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanicni policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i originalne kljuceve, platiće učešće u šteti koje iznosi  10% od trenutne osigurane kataloške vrednosti vozila. 
Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm ili mehaničku zaštitu ( Zeder)  kada je iznajmljeno vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima. Gubitak dokumenata, registarskih tablica ne pokriva osiguranje.

 

Dodatno osiguranje od krađe (TP)

 

Oslobadja korisnika od minimalnog učešća od 10% od kataloške vrednosti vozila u slucaju kradje. Plaća se posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti pod uslovom da poseduje validan policijski zapisnik, originalne ključeve i saobraćajnu dozvolu. Cena dodatnog osiguranja zavisi od kategorije vozila i perioda na koje je vozilo iznajmljeno ( 75.00 € - 115.00 € za period najma, plus 20% Pdv ).

Starost vozača: 

Minimum 25 god. starosti za vozila kategorije B, BA, C, C+, D, DA, E, F i više kategorije. Minimum 23 god za kategorije A, AB

Vozačka dozvola: 

Posedovanje vozačke dozvole najmanje 5 godina. Za kategoriju A,AB minimum 3 godine.

Dodatni vozac: 

5.00€ DNEVNO, NAPLAĆUJE SE MAKS. 35.00€ (minimum 25. godina starosti i minimum 5 godina vozačkog iskustva), osim za kategoriju A, AB

Sediste za dete: 

Sedište 20.00 €  po najmu. Pomoćno sedište (booster) 0 eur po najmu. Pranje dečijeg sedišta, ukoliko je potrebno, 15.00 eur.

 

Lanci: 

Klijentima obezbeđujemo lance za sneg dostupne u vozilu besplatno,u slučaju korišćenja naplaćuju se 15 eur* po najmu. 

 

GPS: 

Besplatno korišćenje uređaja do 7 dana, preko 7 dana korišćenje se naplaćuje 10 eur* za ceo period. Šteta ili gubitak uređaja nije pokrivena kasko osiguranjem.

 

Takse: 

U sve cene je uračunat porez 20%.  Sve usluge se naplacuju u RSD po zvaničnom srednjem kursu NB Srbije.

Noćna isporuka/ prijem: (20:00 - 22:00 i 06:00 - 08:00H) naplaćuje se 20 €* u dinarskoj protivrednosti. Nedeljom i praznicima isporuka i prijem vozila se takođe naplacuje 20 €* u RSD. Od 22:00- 06:00H nije moguće preuzeti vozilo, potratak je moguć samo kao ostavljanje u zonu uz kreditnu karticu

Prelazak granice: Prelazak granice SRB je dopušten uz saglasnost od strane najmodavca.
Neograničena kilometraža važi samo za teritoriju Srbije i najmove od minimum 6 dana i duže. 

Pranje kola se naplaćuje 15* eur, osim ako unutrašnjost vozila nije veoma prljava, tada se naplaćuje 25 eur. 

Hemijsko čišćenje unutrašnosti vozila se naplaćuje 25-50* eur. 

Svaka šteta na enterijeru vozila, tapacirungu, sedištima se naplaćuje 100 eur, i nije pokrivena dodatnim CDW osiguranjem. 

 

Minimum iznajmljivanja automobila: 

1 dan ili 24h.

Svako kašnjenje u odnosu na dogovoreno vreme se dodatno naplaćuje kao sledeći dan. Ukoliko zakupac skrati ugovoreni period najma, najmodavac zadržava pravo da naplati penale u visini tri dana najma. Takodje ukoliko se zakupac ne pojavi i ne otkaže pismeno najam minimum 48h unapred, najmodavac zadržava pravo da naplati tri dana najma.

Obaveza zakupca: Zakupac treba da vodi računa o iznajmljenom vozilu. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila drugom licu.  Striktno je zabranjena svaka vrsta zamene delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se vodi kao šteta koja ce biti naplacena zakupcu. U slucaju da zakupac vrati vozilo blatnjavo ili vrlo prljavo, troškovi pranja će se naplatiti zakupcu. Isto važi i za unutrašnjost iznamljenog vozila. Takodje zakupac je dužan da prijavi svako upozorenje kontrolnih instrumenata, i drugih eventualnih nepravilnosti, iste proveri u najbližem servisu. 

Svakih 2000Km zakupac je dužan da proveri tečnosti ( nivo ulja, nivo rashladnue tečnosti, pritisak u gumama ) u lokalnom servisu ili sam na benzinskoj stanici. Dolivanje tečnosti će biti kompenzovano po isteku najma.

Najmodavac ne snosi odgovornost u slučaju pregorevanje sijalice signalizacije ili svetala farova, klijent je dužan da ih zameni u lokalnom servisu.  Ukoliko klijent ne vrati vozilo u dogovorenom periodu, svaki naredni dan će biti naplaćen po ceni za jedan (1) dan iz cenovnika, ugovor je moguće produžiti uz prethodnu pismenu saglasnost.


Za sve moguće sporove nadležan je sud u Beogradu.

 

* Sve usluge se naplaćuju u dinarima (RSD), po srednjem kursu NBS

Iznajmljivanje i rezervaciju vozila možete obaviti putem sajta ili pozivom na broj 0659872650, 0659872651, 0113036500 ili na naš e-mail.