Osiguranje Vozila


Osiguranje automobila i kombija za iznajmljivanje

( STANDARDNO AUTO KASKO UKLJUČENO U CENU NAJMA) 

STANDARDNO AUTO KASKO OSIGURANJE SA RELATIVNIM I APSOLUTNIM UČEŠĆEM

( KOMBINOVANO AUTO KASKO)

 

Prava i obaveze u slucaju sudara ili stete na vozilu (CDW):

Rent-a-car vozilo je osigurano od a) autoodgovornosti, b) kombinovano kasko osiguranje ( sa relativnim i apsolutnim ucescem ). Apsolutno učešće koje plaća zakupac je u visini depozita naznačenog na ugovoru o najmu ( 200-500 eur), a relativno učešće iznosi 10% od procenjene štete na vozilu od strane zvaničnog servisa ili osiguravajuće kompanije. Najmodavac, odnosno osiguravajuća kompanija imaju  pravo da povećaju procenat relativnog učešća klijenta do 100%  ukoliko je do štete došlo kao posledica prekoračenja dozvoljene brzine, ne prilagođene brzine i kršenja saobraćajnih propisa, vožnje u alkoholisanom stanju i ostalim sličnim prekršajima.

 

DODATNO KASKO OSIGURANJE ( KOMPLETNO)

Zakupac iznajmljenog vozila može da izbegne ovu odgovornost plaćanjem CCI ( dodatno osiguranje / complete cover insurance ) uz uslov da šteta nije pričinjena kršenjem SRB Saobraćajnih pravila i zakona. Svaka šteta na unutrasnjosti iznajmljenog vozila, gumama, donjem postroju automobila, ključevima od kola i alarmu NIJE pokrivena CDW osiguranjem, i u slucaju gubitka ili štete zakupac plaća 100% od cene. Dodatno osiguranje se plaća posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti za štetu na vozilima, plaćanjem  min.55.00 Eur + Pdv po najmu za sve AB i B grupe vozila i  za ostale grupe 85.00 -+ Pdv, 105.00 Eur + Pdv po najmu, za period do 30 dana. Doplata važi za jednu prijavu štete (jedan štetni događaj), tokom vremenskog perioda 1 - 30 dana.

 

Najmodavac  nije obavezan da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti rent-a-car automobil svojom krivicom.

 

Krađa vozila: 

U slucaju krađe rentiranog automobila zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanicni policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i originalne kljuceve, platiće učešće u šteti koje iznosi  10% od trenutne osigurane kataloške vrednosti vozila. 


Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm ili mehaničku zaštitu ( Zeder)  kada je iznajmljeno vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima. Gubitak dokumenata, registarskih tablica ne pokriva osiguranje.

 

Dodatno osiguranje od krađe (TP) : 

Oslobadja korisnika od minimalnog učešća od 10% od kataloške vrednosti vozila u slucaju kradje. Plaća se posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti pod uslovom da poseduje validan policijski zapisnik, originalne ključeve i saobraćajnu dozvolu. Cena dodatnog osiguranja zavisi od kategorije vozila i perioda na koje je vozilo iznajmljeno.